De haak- en breiprojecten van mams

Ja, ook mijn moeder is besmet met het amigurumivirus... En haar projecten zijn ontzettend leuk! Pas heb ik natuurlijk al de kerstmuizen geshowt, en haar kerstroodborstje en twee sjaals, maar er is nog meer!

Dit vind ik één van haar leukste projecten, Mrs. Tiggywinkle van Beatrix Potter (patroon van Alan Dart). En op de achterkant zie je een klein stukje van de regenboogquilt, toen deze nog in de testfase was, dat wil zeggen: een paar weken lang hebben we telkens vierkantjes verwisseld tot we tevreden waren met het overloopeffect. De wol is trouwens van Beijer Populair Fin.

En deze is ook echt superschattig in zijn kleinheid! Het is een Bite-Free Bed Bug uit het boek "Knitting Mochimochi". Dit is eigenlijk een omslagdoek, maar hij werkt beter als een sjaal! Patroon van Drops, gehaakt met Nomotta Bravo. En een hele schattige Nijntje! Mijn nichtjes zijn er dol op!

En ze is momenteel ook bezig met een glas-in-lood deken, bestaande uit allemaal granny squares (maar dan net iets anders). Ze is inmiddels bijna klaar, maar daar zijn nog geen foto's van gemaakt. Het patroon is: "Stained Glass" van Susan Lowman (uit het boek "100 Afghans to Knit and Crochet").
Geen opmerkingen:

Een reactie posten