Heel veel vierkantjes

Sinds de nieuwe bril van mijn moeder kwam, zo rond 2003-2004, lukte het quilten helaas niet meer zo goed als eerst. Op de één of andere manier was het quilten gewoon erg lastig - en een aantal brillen later bleek het nog steeds lastig. Toch kreeg ze de smaak telkens weer te pakken als ze ook maar iets zag dat met quilten te maken had, en uiteindelijk besloot ze om een regenboogquilt te gaan maken - simpelweg omdat het met papieren malletjes makkelijker te naaien is, en dus ook met weinig licht kan gebeuren.

Maar voor deze quilt er kwam, ging er wel heel wat werk aan vooraf... en de hele familie deed mee! 


Allereerst werden alle vierkantjes gemaakt van restjes stof (oké, en een paar nieuwe). Deze werden keurig gesorteerd op kleur. 



Toen een heel groot board tevoorschijn gehaald, waar alle vierkantjes op konden worden geprikt. De kleuren werden vast in juiste volgorde geplaatst. 


En dan begint het... Een hele zoektocht naar wat precies waar moet liggen. Uiteindelijk zijn de beige vierkantjes geschrapt. Daarna werd het board tegen de muur geplaatst. Weken lang hebben we telkens als we langsliepen, wat vierkantjes verplaatst, tot het uiteindelijk helemaal naar ons zin was!


En dit is het dan! Nou ja, bijna. Volgens mij is er nog wat verandert ondertussen. Daarna was het zaak om de vierkantjes zo te nummeren, dat er niets mis kon gaan met de volgorde. 



En dan maak je natuurlijk ook wat foto's, want die kleuren zijn tenslotte fantastisch zo bij elkaar! 






 
 



Deel 2 komt eraan! 

6 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke blog, vol met heerlijke kleuren, creativiteit en jouw gevoel voor schrijven en humor!

  Siem

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig wat een kleurexplosie!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig, wat een klus zeg
  groetjes Francis

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ja, een klus was het zeker, maar ze vond het erg leuk om te doen ;)

   Verwijderen