De Blauwe Vogels

Ik heb al een hele lange tijd niet "echt" geupdate. De privé omstandigheden waren enorm hectisch, en ik heb de laatste tijd niet de energie gevonden om er echt voor te gaan zitten. Normaal schrijf ik alles een maand/2 maanden van tevoren, zodat ik altijd iets kan posten (dat moet wel met een chronische ziekte), maar goed, dit speelt allemaal al sinds januari, dus op een gegeven moment heb je echt niets meer. Hoewel ik wel heel veel te vertellen en showen heb! Binnenkort zal ik wat updates plaatsen, waaronder een kleine quilt voor mijn oma voor moederdag, een mini-stitchery speldenkussen, het begin van de vingerhoedjesquilt en een update van mijn sterrenquilt. Ook is de regenboogquilt van mijn moeder bijna klaar! De rand is een project van mijn vader geworden, die wilde graag een Grieks patroon in de rand, dus mocht hij dat ook zelf ontwerpen, haha! Samen met het verhaal van een hele speciale hartjesquilt...   Hou deze blog in de gaten dus!

Maar goed, wat ik al tijden echt graag heb willen showen, is de Berries and Bluebirds quilt! Dit is de meest recente foto die ik heb, helaas missen hier nog een paar blokken, binnenkort zal ik die ook even fotograferen en hier neerzetten!Mijn moeder zag het patroon (Gail Pan - Berries and Bluebirds) ooit eens langskomen, en was meteen enthousiast! Ik natuurlijk ook: want ja, vogeltjes! Met twee kwetterende parkieten thuis kon het niet anders, dan dat we een voorliefde voor deze gevleugelde beestjes hebben. Van de quiltwinkel kregen we de tip om in plaats van te appliceren, nu eens te festoneren, en dat bleek een schot in de roos! Eigenlijk wilde mijn moeder deze quilt een beetje in de originele tinten maken, want ook al zijn het niet haar kleuren, ze vond dat ze een keer uit haar comfortzone moest worden gehaald en iets totaal anders proberen. Dit is het origineel:Maar daar kwam ik weer met mijn eigenwijze hoofd... ik was het er niet mee eens. Waarom buiten je comfortzone, zoals Sheldon altijd zegt, het heet niet voor niets "comfort zone".


Ja, ik ben verslaafd aan deze serie. Maar dat terzijde! Ze durfde de knalkleuren niet zo heel goed aan omdat het best wel een grote quilt is, dus we maakten een deal: ik zou de kleuren uitzoeken, en dan zou de quilt voor mij worden, en dan word ik geacht hem mooi te vinden. Voor de goede orde: dit is in het tijdperk vóór ik zelf begon met quilten, en dat ik altijd zei dat ik een hekel had aan naaien (dit heb ik toch zo'n 20 jaar weten vol te houden, wat best een prestatie is, maar natuurlijk had ik weer eens ongelijk. Net zoals ik zei dat digitaal scrappen er zo nep uitzag. En nog 20 andere scenario's. Je zou toch zeggen dat ik het ooit moet leren!). Maar goed, met die regeling ging ze akkoord! En daar werd ik natuurlijk helemaal blij van! Mijn motto is tenslotte toch: het kan niet knallend genoeg, dus ik had er alle vertrouwen in.

En nu de quilt langzaamaan groeit, is dat vertrouwen alleen maar bevestigt! Want hij is echt prachtig! Vind ik tenminste. Maar jullie zijn het er vast wel mee eens, toch? Tot nu toe is dit trouwens de enige knalkleurenversie die ik kan vinden van deze quilt... dus misschien is niet iedereen het ermee eens...

Voor de goede orde, hier is ie nog een keer!


Aaaaaah!

Nog een paar close-ups uit de begintijd:


Hier zoek ik wat lapjes uit. 


Even een foto voor de juiste volgorde van de vierkantjes!


En als laatste een leuke close-up!

Binnenkort volgen dus meer foto's!!!


4 opmerkingen:

 1. Hij wordt echt schattig! Goede kleurkeuze!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat ziet er erg fleurig uit, zo op deze donkere, natte voorjaarsdagen! mooi hoor, ik ken hem eigenlijk alleen met de mattere kleuren (waar ik zelf fan van ben) maar deze is ECHT ontzettend leuk aan het worden! ben benieuwd naar het eindresultaat :0)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een compliment, bedankt! Ik zal binnenkort weer een update plaatsen! Ik ben zelf ook erg benieuwd naar het eindresultaat, maar dat is om nogal egoïstische redenen: ik kan niet wachten tot ik er lekker onder kan kruipen!

   Verwijderen