Het is bijna kerst...

... en dat betekent dat we helemaal losgaan in de kerstsfeer! Ik dacht dat het misschien wel leuk zou zijn om een kleine impressie te geven.


De kerstmuizen zijn weer van stal gehaald, en staan lekker knus in een koffer. Daarnaast staat de gehaakte kerststal, het is dus een gezellige drukte!


Maar ook de rest van de kamer wordt gepimpt! Vooral omdat we dit jaar een kleine kunstkerstboom hebben, dat was logistiek iets makkelijker, is het leuk om de hele kamer maar onder te dompelen in kerstsfeer!En sinds kort hebben we ook een kersttafereel erbij! Het begon eerst als stolp (een grote versie van een schip in een fles zal ik maar zeggen), waar volgens het tuincentrum ook een huisje in zou passen. Helaas pastte het huisje dat wij hadden uitgekozen net niet... Ondanks verwoede pogingen van mijn vader om porcelein bij te slijpen (het scheelde echt maar een stukje!)


Dus uiteindelijk is het toch maar een accubak geworden. Met als bijkomend voordeel dat er ook een kerk in past! En die vinden we allemaal geweldig! 


En de uil op het dak was natuurlijk ook perfecte schattigheid. Het duurde wel even voor het in elkaar zat, mijn perfectionistische vader had natuurlijk weer van alles bedacht, waaronder een gat in de onderkant voor de snoeren, en heel veel dubbelzijdig plakband, want de lantaarns mogen natuurlijk niet scheef staan! Al met al heeft het in totaal wel een paar avonden gekost voor het helemaal klaar was... 


De roodborstjes mochten er natuurlijk ook weer bijkomen! 


En de minikerstboom!
Ondertussen is mams druk bezig met het volgende blok van de kerstquilt, wat een heel schattig winters landschap laat zien. 


En op verzoek van oma zitten er nu ook kerstlichtjes op de speelplaats van de parkieten :D

1 opmerking: