Een familiebee met heel veel dekens

Eén keer in de maand houden we een "familiebee", waarin 4 tantes en 5 nichtjes (waaronder mijn moeder en ik) samenkomen om gezellig te scrapbooken, patchworken, borduren, haken of breien. Creativiteit alom dus!Iedereen was in de ban van de Crochet Along deken, zoals half Nederland dat momenteel is... massaal hadden we wol ingekocht, 144 bollen Styelcraft Special  DK in totaal! Om dan de andere bollen van de lokale wolwinkel (Nomotta Bravo) en de Zeeman nog niet mee te rekenen...

Bij de bee van januari, waren we allemaal zo ongeveer begonnen, de één was wat verder dan de ander. Het nieuwste lid van de bee, een tante, had net pas leren haken, maar was zo enthousiast dat ze de eerste weken van de Crochet Along (met nog een andere steek erbij) telkens herhaalde tot ze er een deken van had gemaakt (op het moment van de foto was ie zo'n 1,30x1,55, inmiddels is hij klaar). In zo'n korte tijd als beginneling zo ver zijn is echt bijzonder...  En hij is ook echt heel erg leuk geworden!


Sorry voor de wazigheid van de mobiel... Ik vergeet telkens mijn fototoestel mee te nemen! 

Maar goed, terug naar de eerste foto. Want daar zie je al onze creaties naast elkaar liggen! Er ontbreekt nog één deken, een nichtje is pas begonnen, die kon nog niet haken en wist niet of ze meteen een deken wilde maken. Inmiddels weet ze dat wel, haha! 

Datzelfde nichtje ligt hier naast al onze dekens, om te laten zien wat voor lengte we wel niet bij elkaar gehaakt hebben!! 


Hoe stoer is dat :D Hier nog een foto van de zijkant! 


Nummer 1 en 3 zijn van mij, 2  en 6 van mijn moeder, en de laatste is van de tante die net haakt. Alles ertussendoor is van de andere tantes en nichtjes! Het word echt een fantastisch bont geheel zo!! 


Tante 1 maakt meteen twee dekens... ik ben heel erg fan van de turqooise versie... Die is nu ook wat verder:


En dan hebben we nog 2 nichtjes die ongeveer dezelfde kleuren hebben, met een totaal ander resultaat!
Van de deken van de laatste tante heb ik helaas geen foto, maar je kunt hem wel zien liggen op de foto, dan is het degene naast de hele rechtse deken (met veel roze, geel en rood). 

Kortom, we zitten nu massaal de hele bee-avond als een gek te haken... normaal gaan de chips en chocola er snel doorheen op een avond, maar we zijn nu zo druk dat we daar geen tijd meer voor hebben! 

En de dekens van mams en mij, die komen er in de volgende twee blogposts aan! :)

6 opmerkingen:

 1. Wat is dit super gaaf! Zo met z'n allen.
  Had net besloten dat ik 'hier' niet aan mee zou gaan doen. Doe al mee met randje per week. En dan mijn quiltwerkjes nog. En het gewone huishouden.
  Maar nu ik dit zo bij elkaar zie liggen.... Heb gisteren wel hele mooi wol gezien in Sneek. Zal ik dan toch!
  Heb de patronen opgeslagen. Kan dus aan de slag.
  Eerst nog een nachtje over slapen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ow jee... zo herkenbaar :D Ik heb ook vreselijk zitten twijfelen of ik het wel zou doen, het is toch weer een verplichting erbij... Maar ik ben echt zo blij dat ik het heb gedaan! Echt, als je met de crochet along meehaakt, dan ben je met hooguit twee uur per week klaar... ik dacht dat het veel meer tijd zou gaan kosten, maar dat valt dus echt reuze mee! En ik moet zeggen, dat ik het toch wel fijn vindt om patchwork af te wisselen met haken... Dus heel veel succes met beslissen ;) Alhoewel, als ik het zo hoor ben je er al bijna uit :D Als je al de juiste wol hebt gezien, dan is het verrekte moeilijk om die te weerstaan... ;)

   Verwijderen
 2. O, wat klinkt het gezellig. En leuk om toch al die verschillende dekens te zien. Echt super gaaf! Het is echt ook zo leuk om te doen om die verschillende steken te haken. Echt top!
  Trouwens wel een creatieve familie hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ja, alle dekens zijn echt heel leuk! En ook zeker leuk dat de hele familie meedoet, heel gezellig!

   Verwijderen
 3. Leuk ...om zoveel met elkaar te knutselen !! Alleen ....wat is een Familie -BEE ? ...Die BEE snap ik niet :-)
  Als je t me zou willen vertellen dan kan dat op : http://omasophia.blogspot.nl/
  Genoten van je haakverhaal hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Sophia, een "bee" is een creatieve bijeenkomst, het komt eigenlijk van de Amish af die samenkwamen om een grote quilt te maken. Het komt dus echt uit de quiltwereld ;)

   Verwijderen