De Di van mams met een grote vraag

Ook mams is druk bezig met haar BOM: de Di Ford mystery quilt. Het is vrij veel werk, en ze is er echt heel lang mee bezig, maar helaas is ze nog niet helemaal bij.


Kijk, zo is ie geworden met de eerste rand eromheen... ik ben helemaal verliefd op de prachtige kleurencombinatie! En mams zou mams niet zijn als ze niet wat heeft aangepast.De vogeltjes in het midden komen eigenlijk van de Phebe quilt van Di Ford, maar ook bij de eerste rand heeft ze de hoeken aangepast, om de rand te laten doorlopen.
Ook bij het volgende deel heeft ze wat aanpassingen gedaan, er zat heel veel broderie perse in, en dat vind ze niet zo leuk. Dus het worden nu hexagon bloemen! Dat is wel veel meer werk, al die kleine bloemetjes en kartonnetjes, pff... het leek wel alsof er geen eind aan komt, maar het gaat nu een stuk harder!
Hier is de eerste rand vastgespeld! Ook rand 2 en 3 zijn inmiddels klaar, maar die moeten er nog aan gezet worden (nummer 2 is hier gespeld).En ook de rand erna is al aangepast... het zijn zandlopers geworden, maar de versie van Di gebruikt heel veel beige, en dat heeft ze eruit gehaald om de rand een beetje op de tweede rand te laten lijken. Hij wordt helemaal fantastisch!

Maar dat zal nog even moeten wachten, want ze is op een probleem gestuit met het eraan zetten van de bloemetjesrand... de rand met de rondjes rekt veel meer uit dan eigenlijk hoort, waardoor het teveel speling heeft en het geheel een beetje intrekt... Ze weet nog niet precies hoe ze dit gaat oplossen, maar ik zie het ervan komen dat rand 2 weer helemaal uit elkaar gaat... :( Ik hoop zelf dat het misschien goedkomt als je het opspant in de juiste vom, dat het dan weer rechtzit... Maar dat weet ik lang niet zeker. Heeft iemand misschien tips?

Kijk, hier zie je goed dat de rand naar binnen gaat:Ehh... help?

6 opmerkingen:

 1. Complimenten voor je moeder! Dit is een schitterend project.

  Groetjes,
  Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je mams haar quilt wordt prachtig. Leuk detail de vogeltjes, verwijzing naar jullie parkietjes ?
  Met de boord kan ik helaas niet helpen.
  Groetjes,
  Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vochtig maken en spannen met heel veel en nog meer speldjes. Kan gewoon op de vloerbedekking. Vooral heel goed laten drogen hoor, Juud op de iPad van mijn zus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij wordt mooi he!, als jullie weer in de buurt zijn wel meenemen hoor☺

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor jullie reacties!!!

  De vogels zijn inderdaad licht gebaseerd op onze vogels :) alhoewel de kleuren niet kloppen :p

  En Rita, ze zal 'm de volgende keer meenemen!

  En bedankt voor de tip van het opspannen! Dat was mijn idee, maar ik had geen idee of het echt wat was (ken het alleen van breien enzo), maar dat is dus nog wat. Ze gaat het doen, maar we hebben indertussen de oorzaak gevonden gisteren: 1 rand blijkt 2cm te kort te zijn, vreemd genoeg. Dus het is een kwestie van kortere naadtoeslag, en dan zou het goed moeten komen als je het opspant! En als paps dat zegt, dan is het zo, dus we zijn nu helemaal blij!

  BeantwoordenVerwijderen