De Stonefieldscursus bij Quilt it Dotty en Supergoof!

Ja, het is alweer bijna twee weken geleden dat we er waren... Een tweedaagse workshop van Quilt it Dotty met Susan Smith! Supergoof had haar huis voor ons opengesteld, en ik kan me geen mooiere ambiance voorstellen!


Overal hingen quilts... dat geeft een heerlijk huiselijk gevoel, zeker met de stijl waarmee Supergoof haar huis heeft ingericht! 


Bij binnenkomst werd je al meteen helemaal blij van de quilts over de trap heen, en zelfs over de deur gedrapeerd!


En toen had ik ook nog eens uitzicht op de bekende trunkshowmanden die vol met prachtig handwerk op de kast stonden...


Maarja, voor de kast zelf hing dan eigenlijk toch waar we voor waren gekomen... ik denk dat de meeste quilters 'm inmiddels wel kennen! 


De Stonefields! De echte, originele, helemaal fantastische en groter in het echt lijkende Stonefields! Met het hele mooie quiltwerk en schattige bloemetjes die juist kleiner in het echt zijn dan ze hier lijken... Kijk, de grootte van de quilt verrast je, maar tegelijkertijd ook hoe fijn en klein de blokjes soms zijn! Je vindt allemaal verrassingen des te langer je ernaar kijkt... 


Zoals ineens een geel blokje! 


Of minibloemetjes in het quiltwerk... 

Ik heb iets teveel foto's gemaakt van deze quilt. Wil je het echt weten? Oké... 47 om precies te zijn. Succes, dames die de foto's zometeen van mij gaan krijgen! (was je er ook bij en wil je mijn foto's graag hebben? Laat dan een reactie achter, dan krijg je de downloadlink). 


Mams en tante zaten er helemaal klaar voor, met een heerlijk taartje en een kopje thee, terwijl ze maar met moeite het patroon konden laten liggen, want ja, als het recht voor je neus is wil je natuurlijk meteen kijken... 


En ja hoor, daar was ze, de dame waar het allemaal om draait! Susan Smith herself! Vrij stamelend heb ik er een "hello" uit weten te persen, ik vrees dat mijn Engels toch niet zo goed is in de dagelijkse praktijk. Ondanks de vele Engelse boeken die mijn boekenkast vullen en het perfect verstaan van mijn gesprekspartner, zelfs met Australisch accent. Het zelf spreken is toch echt stukken lastiger dan ik me had voorgesteld... Gelukkig werkt instemmend knikken ook heel goed. En hadden we de dag erna zowaar een uitgebreid gesprek over bananen en mango's. Spoiler: die eten ze heel veel in Australië. Ik heb haar zelfs in belabberd Engels kunnen informeren dat we met kerst juist meestal geen kalkoen eten. 


Maar goed, laten we niet afgeleid worden door mango's. Want we kregen ook zowaar heuse needleturning les, op niets minder dan The Prince zelf! Ik had zelf nog nooit geneedleturnd (eeh, hoe schrijf je dat...), dus dat was voor mij een hele openbaring. Ik heb het zelf natuurlijk geleerd met alleen apliquick, maar deze methode spreekt me ook zeker aan, omdat ie voor mijn gevoel veel sneller is.


Susan zelf is ook een groot fan van snelheid, ze vindt dat wij dames veel te druk zijn met alle voorbereidingen en truukjes, zodat we veel minder gedaan krijgen. Ze heeft zeker een punt, als ik me bedenk hoe lang ik bezig ben met het apliquicken... Maar aan de andere kant heb ik wel veel meer moeite met het positioneren van stukjes met needleturn, ik heb al vaak iets moeten uithalen omdat het niet pastte... dus ik denk dat ik toch beide technieken maar naast elkaar inzet ;)


Iedereen is heel druk bezig, en ook ik weet wat blokjes voor te bereiden en een perfect rondje te maken! Helaas verdween dat rondje onder andere rondjes die minder perfect waren, je kunt niet alles hebben... ;)


Mams en tante zaten ook niet stil! Met Roxanne's basting glue slaan we massaal aan het needleturnen.


Ook onze gezellige gastvrouw, Dorry, komt regelmatig binnenvallen met leuke zinnen als "er is verse thee" en "de lunch is klaar"! In perfect Engels. Met prachtig accent... 


Aangezien Susan ook kinderarts is, kregen we ook nog les over hoe we onze handen en schouders het beste konden ontlasten. Altijd de juiste naald gebruiken! En goed rechtop zitten, en alle andere dingen moeten ook goed zijn, met name de schaar. We kregen op ons kop voor het uitknippen van kleine rondjes met een klein schaartje - je kunt namelijk veel beter een schaar met volledig handvat kopen die vooraan wel klein is, maar waar je wel al je vingers in doet. Ze zei dat het echt noodzakelijk was als je van plan bent om meer dan een paar jaar te gaan patchworken. Zelf had ze de Karen Buckley Perfect Scissors van 6 inch, dus drie keer raden wat nu in mijn bestelmandje staat... Susan zal het wel weten tenslotte ;) En ik moet nog steeds leren om mijn werkje niet te knijpen. Sorry, lapjes!


De eerste dag hebben we vooral veel voorbereid. Ik mocht wat malletjes lenen van mijn aardige tafelgenoten, dus dat kwam heel mooi uit, en ik heb dus vooral veel getekend.


Ook de tafels naast ons waren goed bezet met allemaal aardige dames!Helaas heb ik niet iedereen kunnen spreken, integendeel... ik was een beetje overprikkeld en heb dus eigenlijk met niemand gesproken, maar vooral veel geluisterd. Sorry als ik een beetje stil was...


Maar er werd ook meer gedaan dan keihard werken en gezellig babbelen... af en toe kwam er een show en tell langs! De eerste dag liet Susan haar quilts zien!


The prince! 


Wat staan die twee toch leuk bij elkaar! 


Supergoof was net te laat en kwam snel binnen rennen om de andere quilts nog te kunnen bewonderen! 


Zoals deze... mooi he? 


Vogeltjes :D


En ook hier ben ik helemaal verliefd op... schattigheid ten top! 

Maar ook Supergoof liet haar eigen Stonefields zien! 


Je ziet hier goed het verschil met de originele Stonefields, zoals gewoonlijk heeft Supergoof er weer haar eigen fantastische draai aan gegeven qua kleur- en stofgebruik! 


Ook de bloemetjes kwamen tevoorschijn, met het schattige olifantenachterkantje. 


En ik kan het niet laten om ook een foto te maken van het ramenlappen. 
Want wat is ie schattig! Je verwacht niet dat de "raampjes" zo klein zijn! Wat een werk... en wat een resultaat!


De kopjes zijn overigens ook helemaal geweldig. Ik had de tweede dag de uilen weten te scoren, jeej!


Ook werden er onderling tips uitgedeeld; zo weet ik nu hoe je perfecte puntjes kunt krijgen! En kregen we nog een lesje over hoe de bloemenrand van de Stonefield precies in elkaar zat... Tip: zet de laatste 20 bloemen nog niet op de rand, omdat je vaak qua kleur net niet goed uitkomt.Daar moesten natuurlijk even foto's van worden gemaakt, met verschillende media :)


En Goof keek ook nog even snel vanuit de keuken mee! Wat handig zeg, zo'n verstopt doorgeefluik ;) Er was ook nog iets met mayonaise, maar dat heb ik niet helemaal meegekregen... 


Ook de dames zelf hielden een kleine Show en Tell! Dit is Francella, met haar mooie herfstige quilt! Lia showde haar Sweet William! Dat geel maakt je vrolijk, en de mandjes zeker ook... oooh, je krijgt echt teveel leuke inspiratie! 


En tante showt ook haar Vignette in Stitches met enorme hoeveelheid stitchery! 


Ik weet niet precies van wie de volgende twee quilts zijn, sorry, maar ze zijn er niet minder mooi door!


Wat een werk, die Love Entwined!! 


Als laatste: hebben jullie trouwens de achterkant van de Stonefield gezien? Hoe leuk is dat! Ik heb dit stofje bij Stitchers Inn zien liggen - oké, en meteen meegenomen, maar als achterkant, je moet er maar opkomen... echt geweldig! 


En zo gingen de twee dagen voorbij... Het was heftig, intens en vermoeiend, maar vooral heel erg leuk, vol gezelligheid, verhalen en kleine leermomentjes! Ik vind het jammer dat ik er soms niet helemaal meer "bij" was omdat het voor mij eigenlijk iets te heftig was in mijn huidige toestand, maar de sfeer van deze dagen is zeker blijven hangen en ik heb het enorm naar mijn zin gehad. Hartelijk dank allemaal! Met name Supergoof, voor het openstellen van haar huis en alle gezelligheid, en Dorry voor het heerlijke eten wat ik helaas ben vergeten te fotograferen en de gastvrijheid, en natuurlijk Susan voor haar geduldige uitleg en mooie verhalen!

19 opmerkingen:

 1. Hartelijk dank voor je leuke verhaaltje over deze geweldige dagen bij Ingrid.
  En uiteraard bedankt voor je foto´s. Geweldig.
  Je hebt er een heel mooi geheel van gemaakt.
  groetjes, Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marjo, graag gedaan! Ik ben blij dat je de foto's leuk vindt! Geniet er verder nog van, en succes met alle blokjes! ;)

   Verwijderen
 2. Van Francella al veel over gehoord, een volgende keer ben ik er echt bij!!! Fantastisch allemaal en een heel leuk verslag!!! Groet Mineke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Mineke, jammer dat je er niet bij kon zijn! Maar inderdaad, hopelijk een volgende keer! Dankjewel voor de complimenten!

   Verwijderen
 3. Wat een leuk verslag, helemaal heerlijk !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dankje voor het superleuke verslag en de mooie foto's.Wat waren het toch leuke dagen ,ik geniet nog na en zeker nu ik je mooie foto's zie.
  Leuk dat ik mezelf en quilt [ de Sweet William ] langs zag komen.
  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan! En ja, het waren zeker leuke dagen! Sorry, ik wist niet dat de SW van jou was! Ik zal zo meteen je naam erbij zetten :)

   Verwijderen
 5. Prachtig!! Ooit... en inderdaad zijn die Emma Bridgewater mokken ook fantastisch. Helaas een beetje duur. Dat is ook voor ooit...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! En ja, wie weet... ;) Komt vast nog wel een keer! En ja, die mokken zijn echt geweldig...

   Verwijderen
 6. Wat een heerlijk lang verhaal met veel mooie foto's. Net alsof we erbij waren. Dank je wel. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik ben blij dat het zo voelde :) Ik wilde dat iedereen erbij had kunnen zijn, dus dat was precies mijn bedoeling :)

   Verwijderen
 7. Wat een fantastisch verhaal. Als ik niet in Wales woonde was ik er vast ook bij geweest. En zou het mogelijk zijn ook die andere fotos te zien, zelfs al was ik er niet bij? Ik ben ook aan Stonefields begonnen. Dank je wel voor het meegenieten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Jammer dat je er niet bij kon zijn, maar heel begrijpelijk natuurlijk! Heel veel succes met de Stonefields!

   Verwijderen
 8. Wat een heerlijk verslag van twee heerlijke dagen! Ik denk er met veel plezier aan terug:) En je hebt echt prachtige foto' s gemaakt, ik hou me aanbevolen!
  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marianne,

   Fijn dat je de dagen ook zo leuk vond! Gaat het goed met de blokjes? ;) Helaas kan ik je de foto's zo niet sturen, want ik heb geen emailadres (die krijg ik niet als je met blogger inlogt, op zich wel privacyveilig maar nu iets minder handig)... Zou je helemaal naar beneden willen scrollen en het contactformulier willen invullen en daar je emailadres bij willen zetten? Dan zal ik je de link sturen!

   Groetjes, Monique

   Verwijderen
 9. Reacties
  1. Dankjewel :D ;) Ik heb me moeten inhouden om niet alle leuke hoekjes uit je fantastische huis op de foto te zetten... maar dat leek me toch niet helemaal verstandig gezien de privacy enzo hehe ;) Nogmaals hartelijk dank voor de twee fantastische dagen!

   Verwijderen
 10. Bedankt voor dit mooie verslag dat je met ons wilde delen.
  Wat een inspiratie!

  Fijne zondag.
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen