Dear Jane - en nu echt!

Ik heb al eens eerder uitgelegd dat mams nogal wat pogingen heeft ondernomen om de Dear Jane te maken... En dat ze nu eindelijk zeker weet dat ze de Jane in reproductiestofjes wil! En dat is eindelijk gebeurd, de eerste blokjes zijn klaar!


Nou ja, er waren al wat blokken klaar, maar we kwamen er dankzij Juud achter dat die blokjes te klein waren... gelukkig waren het er maar 3! 


Er wordt nu druk getekend, en het boek zelf is ook inmiddels professioneel van ringband voorzien door de copyshop. Die had dit al vaker gedaan, dus we zijn nu in de wetenschap dat meerdere mensen in ons dorp hier ook mee bezig zijn! En hetzelfde bedacht hebben, want ja, het tekent stukken makkelijker als je het boek plat kunt leggen! En als je het precies overtekent op luier-inlegvellen of scheurvlies, dan kan de maat niet mis zijn!


En zo zitten de eerste twee blokjes al aan elkaar! Mams wil de quilt-as-you-go manier doen, omdat ze het altijd heel lastig vindt om aan het eind alles nog te moeten doorquilten, dit zal ervoor gaan zorgen dat er geen losse top in de kast blijft liggen als 'ie af is.


Ook de achterkant is erg leuk! Zeker als hij af is, en elk blokje een andere achterkant heeft! Helaas ontdekte paps toen een heel klein probleempje... er zit een zekere afwijking in door het quilten. Dus nu heeft ze de opdracht gekregen om de lapjes pas te quilten als er andere lapjes tegenaan zitten (zeg dat je er 9 hebt, dan kan ze alleen de middelste quilten). Paps heeft altijd gelijk, dus dat doet ze dan trouw vanaf nu.


Ze heeft 3 achtergrondstofjes uitgekozen, en één met een klein blauw friemeltje voor de sashings. 


En zo komen er steeds meer blokjes bij! Het lijkt misschien scheef, maar dat ligt meer aan mijn fotografiekunsten. 


Ze kan niet wachten tot ze met de volgende mag beginnen... maar eerst moet de Di Ford Mysterie quilt af...!

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk word die Dear Jane. Dus op die manier krijg je ook verschillende blokjes stof aan de achterkant? Wat een goed idee om het zo te doen, want ik vond dat doorquilten van die hele Dear Jane een vreselijke klus waar geen eind aan kwam!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Huh reactie weg! Dat is toch ook raar, enfin. Super mooi gemaakt, fijn dat je vader heeft gezien dat blokjes krimpen en vervormen bij het quilten! Ik vol mams quilt graag! Fijne zondag

    BeantwoordenVerwijderen