Theologie met glas in lood

Nu ik dit typ is het nog net geen pasen... maar het is inmiddels wel geweest. Ik hoop dat jullie leuke dagen hebben gehad!

Mams was vorig jaar al begonnen met een heel mooi project, een echte paasquilt, gemaakt van de glas-in-lood techniek. Ook dit jaar kwam hij weer tevoorschijn in de 40-dagen tijd, zodat ze er weer aan kon werken.


Elk stukje patroon werd zorgvuldig uitgeknipt en opgespeld. Ze gebruikt batiklapjes om het echte effect te krijgen van licht dat door ramen komt. 

Deze quilt is gebaseerd op een quilt van Rieteke Hoogendoorn (klik), zij heeft deze quilt ook gemaakt en heeft nog meer prachtige bijbelse quilts op haar site staan. Mams heeft, met hulp van paps, de quilt ietsje aangepast, het kruis en de steen zijn anders geworden. De symboliek hierachter is, dat we genade hebben gekregen door het kruis en de opstanding, en dat we niet meer naar de scherven van ons leven hoeven te kijken, maar dat we nieuwe hoop hebben. 


Alleen ja, mams is natuurlijk mams en vond gele scherven ook wel wat hebben... sterker nog, het liefst maakte ze alles nog net even wat knallender! Maar daar is ze uiteindelijk toch op terug gekomen, ze heeft de scherven nu veranderd naar wat rustiger kleuren, dan komt de regenboog toch net wat mooier uit (sorry voor de lichtinval op de foto hierboven, ik zag het pas later). 


Inmiddels heeft ze ongeveer de helft van het "lood" (een zwart biasbandje) erop zitten, dus het schiet al aardig op! Volgend jaar volgen er vast weer meer foto's ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten