De quiltinspecteur en de Di Ford

De quiltinspecteur komt langs...


En wat voor één! Hij mag dan wel hooguit 20 centimeter zijn, staart inbegrepen, zijn oog voor detail mist helemaal niks. Elk draadje wordt uitgebreid "getest", en er wordt ook heel veel verteld door meneer. Elk lapje krijgt een hele preek te horen. 


Hupsend gaat hij alle kanten op, zodat hij elk hoekje goed kan bekijken! Hij heeft het uiteindelijk goed gekeurd, en gelukkig geen onverwachte "cadeautjes" achtergelaten. 


Inmiddels zit rand 4 er ook helemaal aan! Zoals gewoonlijk is mams afgeweken, dit keer heeft ze allerlei andere stoffen erdoor heen gedaan om het geheel wat donkerder te maken. Het originele patroon heeft telkens een beige/lichte stof met een ander stofje, maar zij heeft gewoon alles door elkaar gedaan! Ik vind het resultaat erg leuk, zo krijg je meer een randenquilt uiteindelijk. Ook de eerste rij van deel 5 is klaar, ze gaat nu erg hard!


Maar nu had ze het idee om het middenstuk overnieuw te doen... ze was al niet helemaal blij met de gefestoneerde broderie perse bloemen, en ze had nu bij iemand gezien dat je ze ook heel dichtbij de bloem zelf kon festoneren. Dat ging ze doen. Hup, alle bloemen werden eraf getornd, nieuwe werden uitgeknipt, en uiteindelijk was het middenstuk helemaal naar wens!


Ze heeft gelijk: de bloemen zijn zo ook heel erg mooi!


En wat een ministeekjes heeft ze... Niet normaal zeg! Het resultaat mag er zijn!

4 opmerkingen:

 1. It is beautiful!! Great work :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is toch ook een hele mooie quilt, die wordt toch zeker altijd goed gekeurd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd spannend als je inspectie krijgt!
  Maar het ziet er perfect uit.
  Angst was dus voor niks geweest.

  BeantwoordenVerwijderen